+
Medlemsprofil

Ketil Olav Sand

FØDSELSDAG: 1947

BY: Risør

EPOST: ketil@vindfanger.no

BIO

I utkanten av en lekeplass, for noen år siden i en snøløs vinter, fant jeg en pinne. Den var lett bearbeidet, et par håndsbredder lang. Blader fra høstens nedfall var trædd på i nesten hele pinnens lengde. Objektet ble med meg til atelieret der den ble stukket i veggen og glemt. Sist vinter kom bladpinnen fram i minnet og et prosjekt begynte å ta form.

Som fotograf går jeg ned i kunsthistoria til maleriet, komposisjoner, lyssettinger, behandling av materialer, motivene går igjen, men tiden forandrer uttrykkene. Mitt prosjekt med nisje og objekter er selvfølgelig sterkt inspirert av tradisjonen med stilleben, memento mori, vantas. Elementene i mine bilder har ikke samme symbolske ladning som de jeg har studert. Mine er en lek med former, farger og komposisjon, men de viser likevel mine forhold til materialer og teksturer. Glatte harde flater og myke former i konkylien på myk og fyldig damask, i en nisje, en ramme, en hylle, et rom i veggen, for oppbevaring, for å vise fram det som betyr noe for den som har samlet, tatt vare på og plassert dem der.

Jeg samlet blader fra ulike trær utafor atelieret, spikket mine egne bladpinner, snekret ulike versjoner av nisjer, dermed var mitt prosjekt i gang.