+
Medlemsprofil

Rune Werner Molnes

FØDSELSDAG: 1978

BY: Bergen

EPOST: post@runemolnes.com

BIO

Rune Werner Molnes – fotograf og visuell artist som hovedsakelig fokuserer på temaene landskap, eksistensialisme, landskapsvern og bygdeforfall.

Dette er temaer som han belyser i sitt prosjekt «Entropi» som nylig ble antatt til Vestlandsutstillingen.

«Unworldly Landscape» er et prosjekt som har blitt til i løpet av åtte lengre studieopphold på Island, hvor han også samarbeidet med miljøvernorganisasjoner for vern av unike områder i det Islandske høylandet. Prosjektet har blant annet resultert i to separatutstillinger hos Galleri Fóld i Reykjavik, samt innkjøp til Det Norske Representasjonskontoret i Palestina og Islands Konsulat i Detroit, USA.

Nylig ble bilder fra hans prosjekt «Ærlig Landskap» innkjøpt til Japans Konsulat i Norge. Prosjektet er et bestillingsverk fra UiB som ble til gjennom ett års fritt prosjektarbeid med tilhørende separatutstilling.

Molnes har bak seg flere år som arbeidende styreleder hos Isotop Fellesatelier i Bergen sentrum, hvor han har sitt studio i tredje etasje. Han er også nestleder hos BKFH (Bildende kunstneres forening Hordaland) og styremedlem hos Hordaland Kunstsenter (HKS).

Kunsten til Rune er representert hos ledende gallerier i byer som Reykjavik, Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo.