Nyheter

FFF-medlem Gjert Rognli vant pris på Landscape New York Photography Awards 2022

FFF gratulerer medlem Gjert Rognli med prisen "Silver Winner" i kategorien Fine Art Photography på Landscape New York Photography Awards 2022!

Prisdryss fra New York til Sapmi

Med det rykende ferske fotoprosjektet «It's all around you - Buot leat du birra» viderefører Gjert Rognli suksessen han hadde med sitt forrige fotoprosjekt og vinner prisen «Silver Winner» i kategorien Fine Art Photography – Landscape New York Photography Awards 2022. Prosjektet er inspirert av hans forrige fotoprosjekt «What nature knows – Dan maid luondu diehtá» som gjorde seg sterkt bemerket på den internasjonale kunstarenaen med å vinne utallige priser fra verdensledende fotokonkurranser.

Fotoprosjektet «It's all around you -Buot leat du birra» er gjort på Island og Kåfjord i Nord-Troms hvor Rognli kommer i fra. I prosjektet bruker han sin samiske kulturarv med et ønske om å dele denne kulturen med andre, det er en viktig kultur som er en del av verdensarven vi alle har et eierskap til.
-Deler av fotoprosjektet ble ferdigstilt i oktober i år, men det er noen flere fotografier som skal skapes før prosjektet kan bli vise det på et egnet visningssteder for kunst.

-Bildet som fikk prisen har stått i kø oppe i hodet mitt over fotografier jeg lenge har hatt et ønske om å skape, det ble brukte mange timer i forkant for å få opp de rundt 120 lysene med alle de forskjellige bestanddelene. Og ikke minst forarbeidet med å finne location som legger grunnlaget for at fotografiet skal få den riktige energien og et godt uttrykk.

-I prosjektet har jeg hatt et ønske om å trekke inn miljøaspektet og viktigheten den har i vår samtid. Dette med å bringe frem naturen som en skapende kraft for vår helse og ikke minst ressursene som er der på så mange plan.

-Den samiske urbefolkning har alltid levd i pakt med naturen, og er et eksempel for etterfølgelse for resten av verden med vår forståelse av bærekraftig høsting og bruk av naturen.

Link til New York Photography Awards: https://newyorkphotographyawards.com/winner.php

Bakgrunn Gjert Rognli
Store Norske Leksikon: https://snl.no/Gjert_Rognli

siste